פצעון לבן בודד על הכיפה של הפין

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

10/01/2020 | 10:51 | מאת: ש

שלום. היה לי פצעון בודד עם ראש לבן על הכיפה של הפין- כמו חצקון. הוא לא היה עמוק,לא כאב בכלל,ולא נראה מזוהם.הוא נעלם לאחר יומיים-שלושה ימים (יש מצב שנפל בזמן מקלחת או שימוש במגבת)ללא כיב או פצע מתחת וללא גלד.לאחר יום נוסף העור היה נראה רגיל לחלוטין כאילו לא היה כלום.כמו כן,לא היו תסמינים גופניים נוספים כלל.השאלה שלי היא מה זה יכול להיות?הרי אין שורשי שיערה באזור זה אז חצקונים כמו בפרצוף פחות קורים שם.והבנתי שזה תיאור פחות מתאים להרפס.מה יכול לגרום לפצעון כזה עם ראש לבן על הכיפה?

11/01/2020 | 10:40 | מאת: ד"ר מידן מיכל

כן נגע מוגלתי יכול להיות גם באזורים לא שעירים. הרםס מופיע לרוב כמקבץ של שלפוחיות עם נוזל שקוף .

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה