פטריית שמש בגב וכתפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

03/12/2019 | 12:55 | מאת: שימי

יש לי התפשטות רצינית של כתמי שמש בגב וכתפיים. ניתן לי שמפו אגיספור אותו מרחתי פעם ביומיים לסירוגין, משך מספר חודשים, ללא שיפור משמעותי. עתה רשם לי הרופא גם קלוטריויט. יש לי מספר שאלות אם אפשר: - האם למרוח אותם לסירוגין (כל יום אחד מהם) או ביחד? - מותר לי למרוח את האגיספור ולהשאר איתו כמה שעות או שאני חייב לשטוף אותו לאחר 10 דקות? אני פשוט רוצה להרוג את הפטריה... תודה רבה

03/12/2019 | 18:49 | מאת: ד"ר מידן מיכל

פטרת שמש, שכיחה מאוד באזור הגב ובולטת יותר בקיץ. הטיפול כולל: תכשירים מקומיים, שמפו וכדורים. כל הטיפולים הם זמניים היות והפטריה קיימת בעור שלנו באופן טבעי. טיפול בכדורים עשוי לעזור לתקופה ממושכת יותר, ניתן לתת טיפול בכדורים בשם טריקן או ספורנוקס. טיפול מקומי בשפו אגיספור, ניזורל, סבוסל או תכשירים מקומיים אנטי פטריתיים. יש להישאר עם השמפו 10דקות ולא מספר שעות. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה