התפרצות של נקודות חומות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

22/11/2019 | 03:16 | מאת: ירדן

שלום . לאחרונה ישנה התפרצות באזור הערווה של מאות נקודות חומות . גם כשאני מנסה לקלף זה נשאר כסימנים בהירים יותר אבל לא עובר. גם הופיעו כתמים על הרגליים שהולכים ודועכים התחיל כעור מקולף על כפות הרגליים שהתקלף .ואחכ סימנים לבנים וחומים על החלק העליון של כפות הרגליים. לדעתי אחרי שחזרתי מנופש . (לא בטוחה). ישנו גם כאב שבא וחולף בצד המפשעה ומאחוריו ויוצא כעין שפשוף. היה גם מתחת לזרוע כתמים כאלו שהולכים ונעלמים. אולם מה שבולט במיוחד הן אותה כמות גדולה של המוני נקודות חומות על כל אזור המפסעה וסביבה. מה זה יכול להיות ? תודה רבה

24/11/2019 | 13:38 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ייתכן סרחי עור, סבוראיק קרטוזיס או נגעים שפירים מסוג אחר. ממליצה להיבדק על ידי רופא עור לאבחון הנגעים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה