הרפס העור או אולי פריחה אלרגית

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

16/11/2019 | 01:19 | מאת: טל

ד"ר מידן שלום רב, בני חייל, התגייס באמצע אוגוסט השנה. לפני שבועיים סיים קורס בעיר הבה"דים ובתחילת השבוע הוצב בבסיס. באמצע השבוע הזה הרגיש בגרד בכתף שמאל וראה פצע שאט אט התפשט בהיקף כל הכתף השמלית (מקדימה ואחורה) הופננו למיון אך ניראה שהרופא (שאינו רופא עור)לא ידע בוודאות במה מדובר וגם בדיקות הדם לא העלו כל ממצא ועפ"י המראה הוחלט שמדובר בהרפס VZV הגרד טיפה מגרד אך לא כואב ולא היה לו חם. בתחילה ניראה היה לילד שקשה לו לנשום נשימה עמוקה אך זה עבר שאלתי, האם האבחון נכון או שיש מקום לאבחון נוסף (אולי בכלל מדובר באלרגיה) ? הטיפול שהומלץ : בליעת 5 פעמים ביום כדור זובירקס 800 מ"ג

16/11/2019 | 22:45 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, לפי תיאור הפריחה רושם כי מדובר בשלבקת חוגרת, לעיתים די באבחון קליני בלבד. במידת הצטרך ניתן לאחת משטח ישיר ותרבית מנוזל השלפוחית. מינון התרופה מתאים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה