סקביאס- חירום- חסין לטיפול?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

11/10/2019 | 05:17 | מאת: יוני

היי. בבקשה קראו ועזרו לי. בן 26.5 בריא. אובחנתי לפני 8 שבועות עם סקביאס, התסמינים היו נגעים במפשעה ועל איבר המין ומחילות בולטות על פרקי הידיים ובין האצבעות והבהונות, וכמובן חודשים של גירוד בלתי נסבל שהעיר אותי בלילות ולא אפשר לתפקד. טופלתי בלייקליר בבית טיפול מלא 3 פעמים (!) במרווח של שבועיים כל פעם וביצעתי הרתחה מלאה של כל המצעים והבגדים. הייתה הקלה רצינית בכל הגוף ולא נוצרו נגעים חדשים רק גירדו הקודמים... (אני יודע שזה מה שאמור לקרות 6 שבועות אחרי). שבועיים אחרי הטיפול האחרון שלי הגרד חזר בהדרגה, וקלטתי נגעים קטנים (מחילות) חדשים שלא נכחו קודם. שוב בין הבהונות ובמפשעה. אני לא חשוף לגורמי הידבקות, ושמעתי יותר מ-3 חוות דעת וכולם לא יודעים מה להציע. רופא העור האחרון שלי הציע לקבל טיפול סולפור באשפוז אבל הבנתי שזה למקרים של סקביאס נורבגי "crusted" ואצלי זה מספר נגעים בודדים. הגרד קיים במספר נקודות, הוא לא מעיר בלילה אבל "מעקצץ". אנא עזרתכם! למה זה נכשל? האם כבר חסין לפרמתרין? האם הסולפור בכלל יעיל יותר? תודה

12/10/2019 | 21:09 | מאת: ד"ר מידן מיכל

במקרים עקשניים ניתן לטפל בסולפור סאליצילית במסגרת אשפוז.

20/03/2021 | 07:37 | מאת: יוסי

הי יוני , אני במקרה מאוד דומה. האם תוכל לעדכן האם הטיפול עזר לך ?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה