פריחה אדומה מתחת לבית השחי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

09/10/2019 | 23:20 | מאת: א

מצורפות תמונות. זה לא מגרד או שורף. העור שם מרגיש יבש במגע. האודם בצד שמאל יותר גדול. לפני כמה חודשים התחלתי להשתמש בדודוראנט ספריי חדש, לפני זה ההייתי משתמש בבושם ולא בבית השחי. בערב ראש השנה שרף לי הבית שחי השמאלי כשריססתי עליו, אז ניסיתי לשתוף אותו עם מים וסבון אבל זה רק מרח אותו עוד יותר. אתמול שמתי לב לסימנים האדומים. אני חושב שזה הדורדאנט למרות שהוא לא מכיל אלומיניום ולא השתמשתי בו או בתכשיר כלשהו אחר מאז ראש השנה. מה זה עוד יכול להיות ותוך כמה זמן זה אמור לעבור? תודה

10/10/2019 | 16:08 | מאת: א

הבהרה: הסימנים האדומים בשני בתי השחי, בשמאלי הוא גדול יותר כפי שניתן לראות בתמונות. יכול להיות שהסימנים היו לפני ערב כיפור אבל לא הבחנתי בהם. כמובן שאני לא מתכוון להשתמש יותר בדודורנט למרות שאני לא בטוח שהוא הגורם לזה.

12/10/2019 | 18:51 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ייתכן רגישות לחומר מגע אך במקרה זה היה צריך להיות בשני הצדדים. משנית לזיהום חיידקי או פטרייתי ועוד. ממליצה לפנות לרופא עור לבדיקה ולהפסיק את השימוש בדאודורנט . בהצלחה!

12/10/2019 | 19:48 | מאת: א

זה בשני הצדדים (השמאלי והימני) כפי שכתבתי בתגובה... השמאלי יותר גדול אבל שמה מרחתי את הדאורדורנט על שטח גדול יותר כשניסיתי להסיר אותו ללא הצלחה בגלל ששרף לי. גם נדמה לי שזה באזורים שהשפרצתי את הדוארדורנט.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה