קונדילומה האם לחשוש

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

07/10/2019 | 20:36 | מאת: אור

היי בן 22. בריא, לפני מספר שבועות שמתי לב שבפין ממש מתחת לכיפה על העור עצמו של הפעם צמחו להם 3 נגעים בודדים קרובים אחד לשני , לבנים הם זעירים , שלושתם נפרדים לחלוטין וכול אחד מהם נראה כמו פרח בודד לבן שצומח מתוך העור כלפי חוץ (נראה ממש כמו חתיכות עור כאלה שאפשר ממש לתלוש) הייתי אצל רופאת עור של קופ״ח שטענה שזה קונדילומה. שמה חנקן על הפצע ונתנה משחת קונדילום קראתי שמדובר במחלת מין, אבל כול חיי היו לי רק 2 פרטנריות (אם שניהם קיימתי מין לא מוגן אבל היה מדובר במערכות יחסים של שנים ) אז האם יכול להיות שמדובר במשהו אחר ולא קונדילומה כפי שהרופאה קבעה כי על הפרטנרית אני די סומך במידה וזה קונדילומה, לא הצלחתי להבין כמה זה מסוכן והאם כדאי לדאוג, ובנוסף קראתי שיש עוד דרכי טיפול יותר יעילות ממשחה, על איזה טיפול את ממליצה (גם אם הוא צריך להיעשות באופן פרטי) שהוא היעיל ביותר? בנוסף במידה וזה קונדילומה, אני אמור להפסיק לקיים יחסי מין עד היום שזה יעבור לגמרי? או שניתן להמשיך ללא חשש לנזק גדול יותר

09/10/2019 | 09:22 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, טיפולים מקובלים לקונדילומה : חנקן נוזלי, קרם אלדרה או קונדילוקס ובמקרים קשים טיפול בלייזר. הלייזר הנגעים אינם כואבים ומופיעים כנגעים כרובתיים לעיתים בגוון חום. יש ליידע את בנות הזוג על מנת שישלימו בדיקת פאפ . בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה