סבוריאה ואקנה של תינוקות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

26/09/2019 | 01:25 | מאת: אמא

שלום, בני בין החודשיים אובחן אצל רופא ילדים עם סבוריאה של העור ובראש. הרופא נתן טיפול תרופתי (משחה, שמפו). בבית המרקחת הרוקחים אמרו שבשום פנים לא לקחת את התרופות והן לא מתאימות לתינוקות ואמרו להשתמש בשמן אמבט לתינוק. שמענו לעצתם והשתמשנו באמול בגוף בפנים ובראש (בראש בשילוב שמן זית). הקשקשים בראש נעלמו אבל בשבועיים האחרונים יש כמו פצעונים אדומים באזורים מסויימים על הראש, ובפנים יש פצעונים שכמה מהם ממש עם ראשים שוחרים (קומודונים) כמו של של אנשים בוגרים. האם הגיוני שלתינוק יהיו שחורים? מה ניתן לעשות בנושא? האם זה קשור לסבוריאה? מפחדת שיהיו לו נקבוביות מורחבות בפנים או צלקות אם לא יטופל. (חשוב לציין שלנו ההורים היה היסטוריה של אקנה בגיל הבגרות וטופלנו ברואקוטן)

30/09/2019 | 19:21 | מאת: ד"ר מידן מיכל

ממליצה לפנות לרופא עור ילדים. ייתכן אקנה של התינוק , אך פחות מתאפיין בקומדונים שחורים אלא בפפולות לבנות. לגבי סבוראה , מדובר בבעיה אסתטית בלבד. ניתן להשתמש המוצרים של מוסטלה שמתאים לבעיה זו. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה