כאב במגע עם מים/רטיבות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/09/2019 | 18:30 | מאת: תהילה

היי, אני בת 30 ומזה כחודש יש לי קושי במגע של כפות הידיים עם מים. בחמש דקות הראשונות למגע עם המים, עור הידיים מתקמט ממש כאילו הייתי במקלחת של שעה וחצי ולאחר מכן כפות הידיים נהיות כואבות, כך שאני מתקלחת עם כפפות במהירות ובבוקר אני שוטפת את הפנים במהירות ולפעמים נעזרת גם בכפפות. עשיתי בדיקות דם שנמצאו תקינות. אני ממתינה לתור לרופא עור אך בינתיים אני לא ממש מתפקדת. מה יכולה להיות הסיבה?( יש לציין כי אני מציירת בפסטל ובאקריל... אך הפסקתי בגלל שהמגע עם המים מכאיב לי ןלכן אני לא יכולה לשטוף את הידיים לאחר הציור) אודה לעזרתכם.

23/09/2019 | 09:16 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה להשלים תבחיני טלאי. הקפדה על שימוש בכפפות ויניל, כותנה . בשלב זה ממליצה על ליחוח של הידיים בקרם דקסריל והשלמת הבדיקה. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה