בעיה לא ברורה עם ציפורני יד

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

24/08/2019 | 13:44 | מאת: יבגני

מזה כמה שנים יש לי בעיה בציפורניים של היד (5 אצבעות מתוך 10) שהן הפכו להיות עבות יותר ומעט צהובות יותר. כשאני קוצץ אותן אפילו מעט כואב לי ונראה שבעובי הציפורן יש נקודות רגישות ממש. בכל אופן, הייתי אצל מספר רופאי עור וכולם שלחו אותי לעשות בדיקות פטריה שעשיתי מספר פעמים בכמות גדולה של דגימה מכמה אצבעות והתוצאה היא תמיד שאין פטריה. יצויין שאין לי בעיות עור אחרות או פסוריאזיס. כמו כן לא ידוע לי על אלרגיות כלשהן. המצב הזה לא מדרדר אבל גם לא השתפר בעבר. מה זה יכול להיות?

24/08/2019 | 18:21 | מאת: ד"ר מידן מיכל

במידה ונשלל פטרת ישנם שינויים בציפורניים שאינם פטריתיים. ניתן לנסות ג׳ל אמטריקס על בסיס פרופיניל גליקולית שמתאים לבעיות בציפורניים שאינם בהכרח פטרת. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה