מבחני מטלית וחשד לקונטקט דרמטיטסס

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

14/08/2019 | 18:07 | מאת: רונן

שלום רב הייתי אצל רופאת עור אמרה שיש לי חשד לקונטקט דרמטיטסס אירטטנטית עקב מגע חד פעמי עם חומר רווי אלכוהול והמליצה על מבחני מטלית למה הכוונה?[אני חושש שתחזור התגובה האלרגית האם לרופא המבצע את הבדיקה יש במקום פתרון לכך??אמרה שאין ממש תפרחת על העור ואם יש תחושת גרד או קילופי עור לשים מס ימים משחת אולקום...אני קצת חושש כי שמעתי שיש לה תופעות לוואי לא נעימות.אמרה להמשיך לשמן את העור בקרם לחות באופן קבוע מדוע? אמרה שהסטרואידים אמורים להפחית את סימני הדלקתיות האם הם גם מפסיקים מיד את היובש בעור?או רק מקלים על האדמומיות במקום?ביום ממוצע מחוץ לבית אני מורח בין 4-5 קרם של אוון ויש הקלה למספר שעות.הרופאה המליצה על שימוש בסבון מסוג צטרפיל או לקטופיל לעור רגיש איזה מהם הכי מומלץ והאם עקב הרגישות בעור מומלץ שימוש בשמן המפ לשימוש חיצוני??בברכה רונן

16/08/2019 | 11:11 | מאת: ד"ר מידן מיכל

ממליצה להשלים תבחיני טלאי. אין בעיה עם סטרואידים מקומיים למשך שבועיים. שני הסבונים מעולים.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה