פטריה בציפורן-ציפורן מתרוממת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

01/07/2019 | 18:17 | מאת: הודיה

יש לי פטריה בציפורן ברגל בבטהן והתחלתי לקחת כדורים (טראבינפין). עברו שבועיים ואני לא ממש רואה שיפור. היום במקרה שמתי לב שהצד של הציפורן מתחיל להתרומם. זה בגלל הפיטריה? זה ממש מלחיץ אותי ואין לי מושג מה זה אומר? שיש שיפור? שזה מחמיר? להמשיך עם הכדורים? לתלוש אותה? להשאיר אותה ככה? הציפורן תגדל שם מחדש? אני לחוצה ממש... אשמח לתשובה.

04/07/2019 | 09:28 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, לאחר שבועיים קשה להבחין בשינוי. משל הטיפול 3-4 חודשים. תגובה טובה מתאפיינת בצמיחה של ציפורן בריאה. ממליצה לא לגעת בציפורן ולהמתין שתיתלש עצמונית.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה