טיפול ברואקוטן לאקנה קל

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

10/06/2019 | 13:49 | מאת: יוסי

היי, בן 25, כל חיי יצאו לי חצ׳קון פה חצ׳קון שם, תמיד שמחתי מזה שכולם מחוצ׳קנים ורק אני כמעט ולא. בתקופה האחרונה יוצאים לי קצת יותר מהרגיל, אני מדגיש את הקצת. זה לא נעים במיוחד, גם לפעמים יוצאים באיזור הכתפיים והגב. אחרי בדיקה אצל רופא עור פרטי נאמר לי שיש לי אקנה (לא נאמר דרגת החומרה), ושכדאי לי לטפל ברואקוטן 40 מ״ג לחצי שנה וכתוצאה מהטיפול 80% שהחצ׳קונים לא יחזרו. התגובות שאני מקבל מאנשים שאני אומר להם שיש לי אקנה/שאני לוקח רואקוטן - הם פשוט צחוקים עלי ועל הרופא שייעץ לי. האם זה באמת בדיחה לקחת רואקוטן כשיש לך אקנה קל יחסית? רק אציין שכבר התחלתי את הטיפול. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דרושה בדיקה של רופא עור. לאקנה קל ממליצה בדרך כלל טיפול מקומי או אנטיביוטי. רואקוטן מתאים לאקנה צלקתי, אקנה שאינו מגיב לטיפול, מעורבות קשה של הגב והחזה. כמובן שעל מקרה לגופו ודרושה בדיקה .

13/06/2019 | 12:32 | מאת: יוסי

נבדקתי אצל רופא עור פרטי, הוא ייעץ לי לקחת רואקוטן. מעולם לא ניסיתי טיפול כלשהוא אין לי אקנה צלקתי, ואין לי בכלל אקנה על הגב/חזה/כתפיים... התחלתי לקחת את הרואקוטן לפני כשבוע. לאור האקנה הקל שלי, שלעולם לא ניסיתי לטפל בו, אולי כדאי לעצור את הטיפול ברואקוטן? נניח ואני ממשיך עם הטיפול ברואקוטן, האם ארגיש שיפור באקנה הקל שלי?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה