כתמים וצלקות לאחר חשיפה לשמש עם אדפרין

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

09/06/2019 | 00:42 | מאת: חנה

שלום אני מטפלת באדפרין כבר כמעט חודשיים באזור הגב מאז תחילת הטיפול לא נחשפתי לשמש אתמול הייתי בים בשעות אחר הצהריים כשעדיין היתה שמש, אך שהיתי תחת שמשייה בכל הזמן הגב היה חשוף, ולא שנתי קרם הגנה כי הייתי בצל וחשבתי שסה בסדר אחרי שחזרתי ראיתי שבעל המקומות בהם טיפלתי באדפרין יש צלקות וכתמי פיגמנטציה חומים ואדומים האם יש משהו לעשות? מהכירות שלי עם העור שלי אלא כתמים שלא יעברו, כל אזור שטופל הפך כהה וסביבו כתם אודה לעזרה

09/06/2019 | 17:06 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה לפנות לרופא עור לבדיקת הכתמים. אדפרין פחות גורם לרגישות מהשמש. במידת הצורך נתי למרוח אזומד. מומלץ בעיקר בחורף .

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה