קילופי עור ואדמומיות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

28/04/2019 | 19:38 | מאת: שלו

יש לי קילופים בעור הפנים באזור המצח האף ולחיים בנוסף אדמומיות . נראה שהעור עושה פילינג כל הזמן . לא לוקח משחות שמקלפות את העור קרם לחות ממש טיפה בטפיחות על הפנים לאחר מקלחת דרמקול . . אבחנה טובה בעיקר אחרי מקלחת ושם קרם לחות בשביל לא לייבש את העור ועדין יש קילופי עור ואדמומיות .

30/04/2019 | 07:44 | מאת: ד"ר מידן מיכל

רושם כי מדובר בסבוראה . מחלה המלווה בקשקשת שאינה נושרת בקלות עם גוון צהבהב, לרוב ישנה מעורבות של החלק הפנימי של הגבות ובצדי האף. זוהי מחלה כרונית ויש קשר למלסזיה(פטריה) ולכן הטיפול המקובל הינו שילוב של סטרואיד חלש עם מרכיב אנטי פטרייתי כגון: הידרואגיסטן. ישנם תכשירי לחות המאזנים את בלוטות החלב ומיועדים לעור הסובל מסבוראה כגון: סבוקלם, ד״ר עור לסבוראה , ביודרמה ועוד. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה