סאבוריה לתינוק ומריחת שמן זית

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

08/04/2019 | 14:58 | מאת: אושי

שלום.יש לי תינוקי בן חודשיים.לפני 3 שבועות התחילה סאבוריה קשה במצח ובראש. שמתי בהמלצת רופאת עור שמן זית כ10 ימים ואכן היה שיפור קל אך לא מלא. פניתי לעוד רופאת עור מומחית לילדים שהמליצה משחת סליקרן 3 פעמים בערב ואחכ לחפוף עם אגיספור 3 בקרים בשבוע למשך 3 שבועות.1. כעת יש עדיין גלדים אך הם מתפוררים,חלקם לתוך העיניים והעפעפיים וזה מטריד מאוד. 2. לאחר 3 ימי משחה התקשרתי אליה והיא אמרה שאפשר לשים עוד עד שבועיים. 3.מה לגבי שמן הזית על עור הראש והמצח ויציאה החוצה? התינוק אומנם רוב הזמן בעגלה אך ביקש לינוק אז הנקתי אותו כ3 פעמים על ספסל ועכשיו אני מוטרדת שמה נגרם נזק,שמן זית ושמש... האם יש דרך לבדוק שהכל בסדר?? אודה לתשובה בהקדם.אמא מודאגת

08/04/2019 | 21:23 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, מדובר בבעיה אסתטית בלבד ולכן אין חובה לטפל. ממליצה על שמן לפיקאר ( ולא שמן זית) בשילוב סליקרן. גם לחברת מוסטלה יש מוצרים מעולים לקרקפת. לא נראה כי נגרם נזק. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה