כתמים לבנים על הציפורן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

07/07/2014 | 14:16 | מאת: דנה

יש לי כתמים לבנים על חלק מהציפורניים ברגליים. באותם באזורים הציפורן מחוספסת ולפעמים אני מקלפת ע"י גירוד וזה הולך אבל חוזר אח"כ... כשהציפורן רטובה לא כ"כ רואים, אבל כשיבש ממש רואים. אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות.... מה עושים עם זה? וחוץ מזה יש לי עוד בעיה שציפורן אחת ביד קבלה מכה חזקה לפני שנים (בה נשברה אחת העצמות האצבע) ומאז חלקה העליון של הציפורן (החלק שבטבעי לבן) גדול בהרבה ממה שצריך להיות... יש מה לעשות עם זה? זו צפורן ממש קטנה בגלל זה... תודה!

10/07/2014 | 15:38 | מאת: ד"ר מיכל מידן

כתמים לבנים בציפורן(לויקוניכיה) שכיחים אצל אנשים שכוססים ציפורניים. סיבות נוספות שגורומות לתופעה: טראומה של הציפורן, חסר בחלבון, מחלת כבד ועוד. לעיתים ללא סיבה. לגבי הנזק בציפורן שתיארת- רושם כי היתה פגיעה במטריקס שהוא החלק שבו נוצרת הציפורן. פגיעה במטריקס עלולה לשבש צמיחה של הציפורן או להצמיח ציפורן מעוותת.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה