דלקת זקיק השיערה אחרי גילוח

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

01/03/2019 | 01:52 | מאת: אבנר

שלום רב אני עושה הסרת שיער בלייזר ברגליים ובישבן כל פעם לפני שאני מגיע לטיפול לייזר אני מגלח לפני הטיפול הבעיה היא אחרי כל גילח ואחרי שאני עושה את טיפול הלייזר אני סובל מהפצעים הקטנים בזקיק השיערה סוג של דלקת שמעתי שיש משחה שנקראת בקטרובן האם היא יעליה בלי תופעות לוואי?האם היא מכילה אסטרודים וגורמת לשיער לצמוח? אשמח לעזרה כי הפצים אחרי גילוח ממש מציקים לי תודה רבה

01/03/2019 | 18:26 | מאת: ד"ר מידן מיכל

מדובר פוליקוליטיס. הטיפול בפוליקוליטיס קל הוא על ידי שימוש סבון אנטי-ספטי כגון: דרמקס , במקרים קשים טיפול אנטיביוטי מקומי או פומי. למניעת התופעה מומלץ להימנע מגילוח, שעווה ולבישת בגדים צמודים. אכן, הסרת השיער המועדפת היא טיפול בלייזר. ניתן למרוח משחת בקטרובן, זוהי משחה אנטיביוטית ללא סטרואידים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה