אבחנה של אריתרמה קלה בכף היד למה הכוונה?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

18/02/2019 | 16:43 | מאת: רן

לכבוד ד"ר מיכל מידן שלום רב למה הכוונה אריתרמה קלה ללא סימני אקזמה פעילה? הייתי אצל רופא עור ואמרה שזה המצב לכרגע ביד. אני מורח פעמיים ביום קרם לחות האם מומלץ שימוש במוצרים נוספים,ומה ההבדל בין קרם לחות ליד לבין שימון העור? כמו כן קיבלתי כדורי טלספט\בלקסטין נגד גרד וגרם לי לכאבי בטן חזקים ולא נעימים מה מומלץ? בימים קרים וגשומים מרגיש שהיד מאד יבשה ויש תחושת יובש בכל באזור מדוע ומה מומלץ? אני גם מעוניין ללכת לשחות בבריכה שבה אני מעוניין האם אפשר להכניס את הידיים למים עם כלור? בברכה רובי

21/02/2019 | 12:09 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, אריתמה קלה מופיעה לעתים לאחר חשיפה לקור או יובש ניכר. כלור ומים מחמירים את המצב, ממליצה על ליחוח כגון פלקסיטול או ציקלפלסט, סבון עשיר בלחות כגון צטפיל. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה