הרפס ----- שפתיים .?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

09/02/2019 | 21:28 | מאת: חני

שלום אחורי 3 ימים שהופיעה לי פצע אל השפה עליונה שפתיים פניתי לרופאת עור היא אמרה שיש השד שזה הרפס ונתנה לי משחה מופירוצין -- עברו שבועיים פצע לא נעלם . שמעתי שהרפס שפתיים זה כאב בוער אצלי זה לא כואב השאלה שלי תוך כמה זמן עובר הרפס שפתיים אם לא מטפלים או טיפול לא נכון או יכול להיות זה מוגלה ש לא עוברת מהר תודה

14/02/2019 | 08:56 | מאת: ד"ר מידן מיכל

הטיפול בהרפס מגוון וכולל טיפול מקומי או טיפול בכדורים אנטי ויראליים ולא אנטיביוטיקה. הטיפול המקומי מבוסס על תכשירי אציקלוביר או נגזרות שלו, מומלץ למרוח לפחות 5-6 פעמים ביום על מנת שזמן המחלה יתקצר", במקרים קשים לא די בתכשירים מקומיים ומומלץ לטפל בכדורים מסוג אציקלוביר או ולטרקס. טיפול בכדורים מקצר את זמן המחלה, כשחשוב ליטול את הכדור תוך 48 שעות מהופעת התסמינים. באבחנה מבדלת גם אפטות, הרפס עשוי להשאר גם שבוע -שבועיים וממליצה להיבדק שנית מכיוון שמופירוצין מתאים לזיהום חיידקי ולא ויראלי. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה