סבוריאה בעפעף - טיפול בדקטקורט קרם

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

07/02/2019 | 21:35 | מאת: לין

שלום ד''ר יש לי גרד בעפעף שחוזר כל כמה שנים, ואני משתמשת בבטאקורטן וזה עובר. לפני 5 ימים ביקרתי פרופ' לעור, ועל הדרך הראיתי לו את העפעף, שכן חזר לי הגרד בתקופה זו. אחרי שבחן את העפעף, אמר שזו סבוריאה. הוא נתן לי טיפול של דקטקוקט לפעמיים ביום, למשך 7 ימים, למרות שאמרתי לו שאני משתמשת בעיקר בבטאקורטן, ושזה עוזר לי. הוא אמר שהוא שינה לי את המרשם כי הדקטקורט עדין יותר לעור הפנים. כיוון שזה לא משתפר, ועדיין מאוד מגרד אני שוקלות להחליף ולחזור לבטאקורטן. יש לי 2 שאלות: 1. האם בטאקורטן מתאים לפנים, בשימוש של מספר ימים ובמקום נקודתי 2. האם ניתן להחליף בינהם, או שכדאי לסיים את הטיפול של 7 הימים שנתן לי ואס להחליף 3. אם אני מנסה להיכנס להיריון - האם כדאי לקחת את כל אחת מהתרופות האלה? תודה מראש

09/02/2019 | 17:50 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, לרוב ממליצה על שילוב של קרם אנטי פטרייתי כגון הידרואגיסטן. אין לי ניסיון עם דקטקורט ופחות ממליצה על בטאקורטן היות וחזק מדי לפנים. לגבי הריון אין בעיה.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה