פטריה בלשון - מינון וזמן הטיפול בניסטטין

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

20/01/2019 | 00:52 | מאת: שירה

שלום יש לי פטריה בלשון שיצאה לי לאחר טיפול אנטיביוטי ארוך. קיבלתי מרופאת המשפחה תרחיף ניסטטין כאשר המינון שרשמה לי הוא 1 מ"ל פעמיים ביום למשך 30 יום. בהוראות שבעלון התרופה רשום שהמינון למבוגרים הוא 4-6 מ"ל, 4 פעמים ביום אך לא מצויין לכמה זמן. אני נוטלת את התרופה כבר שבועיים ויש הקלה אבל אני עדיין רואה את הפטריה. האם הרופאה התבלבלה במינון? האם לעלות ל4 או 6 מל כל פעם או להגדיל את מספר הפעמים שאני נוטלת ביום מ2 פעמים ל4? אשמח להוראות מפורטות לגבי מינון,מס' הפעמים ביום ולמשך כמה זמן

22/01/2019 | 09:43 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, 4 פעמים ביום במשך שבועיים . יש להחזיק את הנוזל מספר דק לפני שבולעים אותו. להיצמד למינון בעלון . בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה