טיפול בפצעי פוליקוליטיס

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

17/12/2018 | 12:08 | מאת: אחד מתל אביב

שלום יש לי פצעים על הפנים (וגם קצת על הרגליים והגוף) שאובחנו כפוליקוליטיס לקחתי אנטיביוטיקה במשך חצי שנה (חלשה) כמו גם 2 סוגי משחות במשך החודש הראשון אך זה לא עזר יש לך עצות ? בנוסף, אני נוטה "לנקז" את הפצעים האלו, מה שיוצר פצעיםץ יש רופאים שאמרו לי שזה בסדר לעשות את זה ויש כלו שלא - אשמח לשמוע מה דעתך ? (כשאני מנקז אותם אז יוצא מהם נוזל עכור וכן יורדת מהנפיחות) תודה

20/12/2018 | 16:34 | מאת: ד"ר מידן מיכל

מדובר בדלקת של זקיקי השיער. לרוב נגרמת על ידי חיידק. הטיפול המקובל הינו טיפול אנטיביוטי, לרוב ממשפחת הטטרציקלינים. כגון: מינוציקלין, דוקסילין. ממליצה לשלב סבון אנטי-ספטי בשם דרמקס או דרמקסול. זהו הטיפול המקובל. במקרים קשים ניתן לטפל ברואקוטן, לא ממליצה על ניקוז עצמי. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה