גוש תת עורי קיים שהחל לגדול ולהכאיב

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

18/11/2018 | 20:31 | מאת: איילת

שלום אני בת 38, כ 4 חוגשים לאחר לידת בני השלישי. במהלך ההריון שמתי לב לגוש תת עורי קטנטן בגב התחתון הימני. הגוש היה בקוטר של כסמ אחד, ולא השתנה במהלך ההריון ולאחר הלידה. בשבוע האחרון הוא החל להתנפח במהירות, ויש אדמומיות מסביבו. האזור כואב במגע. רטפא המשפחה נתן לי אנטיביוטיקה ל 5 ימים, אך לאחר שעברו כמעט 3 ימים מלאים אני לא חשה בשיפור בכלל (אם כבר אז הרעה מזערית בתחושה) מה יכולה להיות הסיבה להתנפחות שכזאת? האם יש דרך מומלצת על מנת לאבחן את הבעיה? האם יתכן שהאנטיביוטיקה תשפר את המצב בהמשך ואני פשוט צריכה לחכות? תודה

20/11/2018 | 13:08 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, ממליצה לפנות שנית לרופא עור היות וייתכן כי מדובר באבצס או נגע ציסטי . לעתים יש צורך בהדמיה על ידי אולטראסאונד. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה