אקנה במצב בינוני וכמה שאלות על מהלך הרואקוטן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/10/2018 | 18:58 | מאת: עמנואל

שלום , אני בת עשרים 1.52 ושוקלת 50 קג יש לי אקנה כבר עשר שנים במצב בינוני והשבוע הרופא נתן לי מרשם לרואקוטן במינון עשרה מלגרם פעם ביום רציתי לשאול האם המינון הוא בסדר? או שנמוך מדי? שמא לא ישפיע... בנוסף רציתי גם לברר , התחלתי לקחת ב17 לחודש כך שאסיים ב17 חודש הבא ונקבע לי תור רק ל26 כך שכשאסיים את הכדורים במרשם הזה יעברו שמונה ימים עד שאגש לרופא ואקבל את המרשם הבא בשנית אז השאלה היא האם זה בסדר שיעברו שמונה ימים עד שאחזור ליטול את הכדור ?ההשפעה של הכדור תפוג אם לא אטול את התרופה במשך שבוע? או שלא חייבים ליטול את התרופה ברצף? מצטערת אם חפרתי זה נורא חשוב לי אשמח אם תענו לי על השאלות תודה רבה רבה מראש!!!

22/10/2018 | 11:06 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, המינון נמוך, לרוב ממליצה על מינון מינימלי של 20 מג ליום, מינון המטרה הדרוש הוא 120-150 מג לקג. זה בסדר אם לא נטלת מספר ימים. בהצלחה!

27/10/2018 | 21:24 | מאת: ד"ר מיכל מידן

המינון המטרה המקובל הינו 120-150 מג לקג. לא נורא אם פיספסת מספר ימים. לרוב ממליצה להתחיל ב 20 מג , אך כל עוד מגיעים למינון המטרה זה בסדר גם מינון של 10 מג ליום.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה