שלבקת חוגרת ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

06/09/2018 | 22:30 | מאת: נירה

שלום ד"ר מידן, בינואר 2018 חליתי בהרפס זוסטר בעין, וגם עם כאבים אבל ללא שלפוחיות - בעור הראש. שבוע זובירקס כדורים ומשחה, שלושה חודשים בעיות קשות עם העין. לאחר חודש וחצי הפוגה, הוירוס התעורר שוב בעין, בצורה הרבה יותר קלה. שוב זובירקס כדורים ומשחה ועד היום אני בטיפולים לuveitis .מאז ההתפרצות השניה, אני מקבלת זובירקס כדור אחד ליום, למניעה. בחודשים האחרונים הבחנתי בנשירת שיער הראש. אני מבקשת לדעת האם זה כתוצאה מהרפס זוסטר או מזובירקס, והאם זו אמורה להיות נשירה חולפת. האם כדאי שאפסיק (ברשות מהרופא) לקחת את הכדורים?? קשה לי להחליט אם אני מעדיפה הרפס או קרחת. תודה !

10/09/2018 | 19:54 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, לא ידוע לי על קשר בין הנגיף או התרופה להתקרחות שיער לכן לאור אירועים חוזרים וסיבוכים ממליצה להמשיך בטיפול מונע. שנה טובה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה