תוצאות בדיקת פטרת ציפורניים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/06/2018 | 21:06 | מאת: נביאה

שלום, ציפורני הידיים שלי החלו להצהיב מעט בצדדים לאחר שימוש בלק ג'ל מס' חודשים רצופים. עשיתי בדיקת פטרת ואילו התוצאות: Order Comments REMARKS (MICRO) ‎מקום לקיחה: ציפורני יד Microscopy result חיובי Microscopy for hypha מעטות Microscopy spores מעטות Fungal culture אין צמיחה 5th. week אין צמיחה REMARKS MICRO חומר שומני מה משמעות הבדיקה ? תודה מראש

24/06/2018 | 21:15 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, הכוונה שהמשטח חיובי ( מעט היפות) ותרבית שלילית. במידה ויש הרבה היפות והתמונה הקלינית מתאימה ניתן להתחיל בטיפול בכדורים לפטרת למרות שהתרבות שלילית.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה