אנגיוקרטומה באשכים אופציות טיפול

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

11/03/2018 | 17:56 | מאת: ס

שלום, אובחנתי לא מזמן בנגעים מסוג אנגיוקרטומה על שק האשכים, הבנתי שהמצב אינו מסוכן אך הייתי רוצה להסיר את הנגעים מבחינה אסתטית, רופא העור אמר פשוט לעזוב את זה ושלא צריך לעשות עם זה כלום כי זה לא מסוכן. אך שוב אני רוצה להוריד את הנגעים מבחינה אסתטית האם הדבר אפשרי בקופות החולים? האם הטיפולים בנגעים משאירים צלקות? והאם בכלל שווה להסיר את הנגעים לטווח הארוך (האם קיים סיכוי שיחזרו?) אם הנקודות אינן בולטות יותר מידי האם עדיף פשוט להשאיר את המצב כמו שהוא? ובמידה וארצה טיפול למי עלי לפנות? לכירורג פלסטי?

17/03/2018 | 16:14 | מאת: ד"ר מיכל מידן

אנגיוקרטומה- זהו ממצא ווסקולרי שפיר-Angiokeratoma scrotal ידוע גם בשם Fabry's disease. נגעים אלו לא מחייבים טיפול, אולם לעיתים מטראומה קלה כגון גילוח עשויים לדמם. הטיפולים המקובלים הם צריבה חשמלית, הקפאה נקודתית או טיפולי לייזר. הטיפול לרוב אינו מותיר צלקת. בהצלחה!

29/08/2019 | 14:40 | מאת: אלון

הדרך הטובה ביותר לטיפול היא באמצעות צריבה עם מלחם חשמלי בעל ראש מחודד בנגיעות קלות. חשוב לחטא את המקום הנגוע ואת המלחם עם אלכוהול. לאחר הצריבה יש למרוח משחה אנטיביוטית. אם עושים בזמן שהנקודות עדיין קטנות, אז אין דימום, ההחלמה מהירה והם יופיעו שוב לעיתים רחוקות. אני משתמש במלחם להסרה של כפלי עור ודברים אחרים שרופאים דרשו עשרות אלפי שקלים עבור טיפול בלייזר. מבטיח לכם שהשיטה עובדת מצויין.

18/02/2024 | 16:43 | מאת: אא

איפה עושים את הטיפול הזה? ומה העלויות?

25/03/2024 | 23:43 | מאת: רקפת

מחלת פברי היא מחלה מסוכנת עם המון אברי מטרה שבסיכון כולל כליות לב מח. לא ברור לי איך קשרת רק אנגיוקרטומות למחלה הזאת. ככה מאבחנים? על סמך תסמין אחת שמופיע גם באוכלוסיה בריאה??

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה