פטרת מחתול. איטרנול והדבקה.

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

08/12/2017 | 08:51 | מאת: רינת

שלום. בת 24. לפני מספר ימים צצו לי מן פצעים בגוף שאובחנו כפטרת מהחתול שהחלטנו לאמץ. הרופא נתן לי משחה וכדורי איטרנול פעמיים ביום למשך שבוע. 1. האם שבוע מספיק כדי לטפל בפטרת? 2. האם אני מדבקת אחרים במגע? תודה מראש.

09/12/2017 | 18:41 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, הפטרת עוברת מבעל חיים לאדם ולכן חשוב לטפל בחתול. כאשר ישנה מעורבות עורית מפושטת מומלץ לטפל בכדורים. משך הטיפול המומלץ הוא כשבועיים, חשוב להקפיד על מעקב של ת. כבד טרם הטיפול ובסיום הטיפול. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה