קמטוטים במצח וכתמי פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

28/11/2017 | 13:22 | מאת: תום

שלום רב, אני גבר בן 34. נראה מתחת לגילי לאחרונה החלו להופיע לי קמטוטים קלים באיזור המצח התחלתי טיפול במריחת שמן ויטמין e בלילה אני מקפיד לנקות את העור, ללכת לטיפולי פנים אצל קוסמטיקאית באופן תדיר לעשות פילינג פנים בבית, מסיכות לחות וכו׳ ריטין a היה אגרסיבי מידי עבורי קרם לחות וסרום רגילים ( גם של חברות יוקרה) לא עשו את העבודה בבלימת הופעת הקמטוטים האם כדאי להמשיך למרוח ויטמין e ? רופאי עור אמרו שמוקדם מידי להזרקות מבחינת עומק הקמטוטים מה ניתן לעשות כדי לטשטש ולהעלים ? האם יש לך המצלות על מוצרים / שמנים שעשויים לרכך את העור ולטשטש את הקמטוטים ולעכב הופעתם? נאמר לי שאני גם לא מתאים ללייזר אציין שאני משתמש במקדם הגנה מידי בוקר spf 20-30 בתודה תום

01/12/2017 | 23:15 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, ממליצה לשקול טיפול אסתטיים לקמטים בחומצה היאלורונית ובוטוקס. הקפדה על ליחוח וקרם הגנה, מומלץ גם למרוח נגזרת של רטין בערב. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה