תרחיץ דיפרוסאליק

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

01/12/2012 | 10:38 | מאת: כינרת

כבר קרוב ל 10 שנים ברציפות היני משתמשת בתרחיץ \פעם בשבוע בקרקפת זה עוזר לי מאוד לטיפול בקשקשת ,ברגע שאני מפסיקה להשתשמש זה תמיד חוזר. הרופאת עור אמרה לי שפעם בשבוע בקרקפת זה לא נורא אך מאחר ואני שומעת שהטיפול בתרחיץ מסוכן לאורך זמן הייתי רוצה לדעת אם זה יכול לגרום לדילול שיער או תופעות אחרות

01/12/2012 | 10:50 | מאת: ד"ר צבי סגל

שלום כינרת תרחיף דיפרוסליק מכיל סטרואיד קורטיזון בעוצמה בינונית חזקה . יש להשתמש בו לפרקי זמן קצובים ואחר כך להפסיק לפרק זמן של התאוששות העור. התכשיר יעיל לתהליכים דלקתיים של עור הקרקפת. שמוש ממושך קבוע עלול לגרום להפסקת יעילות מעין התרגלות של עור הקרקפת לתכשיר וחוסר יעילות שלו. שמוש ממושך עלול לגרום החלשה אטרופיה של עור הקרקפת . לא ידוע לי אם תהיה נשירת שיער אך כאמור שמוש קבוע וממושך אינו רצוי ואף מזיק .

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה