הרפס

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

06/03/2016 | 10:32 | מאת: שיי

שלום , שמי שי ואני חיילת. מאז שאני קטנה אני נתקפת לפחות פעם בשלושה חודשים בהרפס בשפתיים. עד עכשיו כל חיי ההרפס בא לידי ביטוי על ידי פצעון קטן-משחת זובירקס-עובר תוך מספר ימים. לפני כחודש וחצי תקף אותי הרפס בשםה העליונה ושמתי את המשחה. המשחה לא עזרה וההרפס אף הלך וגדל והתפשט לאורך כל השפה העליונה (מוגלה צהובה, קילופים) בביקור רופא נתנו לי כדורים אציקלוביל מינון גבוהה 5 כדורים ביום. לאחר יום שהתחלתי את הטיפול בכדורים התחילה לי פריחה בכל הגוף. חזרתי לביקור רופא ונתנו לי כדורים נגד אלריה שאני אקח במקביל לאציקלוביל. לאחר שלושה ימים הפריחה רק התפשטה וחזרתי לביקור רופא שם נתנו לי זריקה של סטרוידים וכדורים של סטרוידים שהיה עלי לקחת פעם ביום במשך חמישה ימים. כמו כן ניתן לציין שאף רופא לא ידע להבין מה זה בדיוק. נכון לעכשיו אני סובלת מאותו ההרפס כבר למעלה מחודש. הפריחה עברה וההרפס בשפה העליונה אמנם עבר אבל לא איחר להגיע הרפס נוסף בשפה התחתונה שהתפשט גם הוא לכל אורך השפה ואיננו עובר. אני כרגע מטופלת על ידי משחה ומחכה להפנייה שלי לרופא עור כיוון שלאף רופא אין תשובות. בבקשה תעזרו לי מעבר לזה שזה לא סטרילי בעליל זה כואב שורף ומגרד ואני לא יוצאת מהבית כבר למעלה מחודש

08/03/2016 | 12:22 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, רושם כי אכן ישנה רגישות לתרופה זובירקס. בחשד לתגובה מיידית ניתן לעשות ניסיון לאבחון הרגישות בעזרת תבחיני עור או בדיקת RAST ל-IgE ספציפי. בעבר בוצעה בדיקת רגישות לתרופות בשם אינטרפרון בבית חולים איכילוב שכרגע אינה מבוצעת. במקרים מיוחדים שבהם יש חשד לרגישות לתרופה ולא קיימת תרופה חלופית ניתן לבצע תגר מדורג. אופציה חלופית הינה ולטרס תוך מעקב קפדני של רופא עור או טיפול מקומי בלבד. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה