ברכות ושאלה

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

01/01/2006 | 13:38 | מאת: איציק קורן

קודם כל ברכות על הפתיחה המחודשת ולמנהל הפורום החדש. ולשאלה, קיבלתי לפני כשנה טיפול חד פעמי בטווינא שיצאתי ממנו בהרגשה טובה מאוד (ואפילו קצת הרגשת ריחוף). האם לשיטה יש תועלות חוץ מההרגשה הטובה ולמה הוא מועיל בעצם? ספציפית, אני מתאמן במכון כושר ולעיתים אחרי האימון נתפס לי הצוואר בצד שמאל האם הטווינא מתאימה או שמתאים יותר שיאצו ... או בכלל היית ממליץ על טיפול אחר.

01/01/2006 | 19:00 | מאת: תומרית

שלום טיפול טווינה בגדול נועד לעבודה מקומית בבעיות פיזיותרפיות. אפשר גם באמצעות הטיפול בטווינה וידע המטפל ברפואה סינית לטפל בבעיות פנימיות כגון כאבי מחזור, כאבי ראש ועוד. בכל מקרה הטווינה מתבססת על הרפואה הסינית, על שימוש בנקודות (בלחיצה או בשילוב של דיקור) ובטכניקת המגע הייחודית לה. שיאצו מקורו ברפואה היפנית, הוא מתבסס גם הוא על מערכת המרידיאנים בגוף (ערוצי זרימת האנרגיה). השיאצו התפתח מן הטווינה. בתור מי שמטפלת בשניהם קשה לי להסביר מתי אבחר את האחד על השני אבל לפי התיאור שלך נשמע שדווקא הטווינה תהיה יותר יעילה אם כי אינני פוסלת מצב בו תלך לטיפול שיאצו והוא יתאים לך. אם זה רק צד אחד יותר קל להאמין שמדובר בתפיסות מקומית ולא באיזו בעיה סיסטמית. (כמובן שקח את דבריי בערבון מוגבל מכיוון ש"אבחנתי" דרך הפורום). וכמובן שהייתי בוחנת מספר דברים לגבי אופי האימון שלך כמו: האם אינך מעמיס על עצמך יתר על המידה, האם אתה נחשף לרוח ו/או קור ישר אחרי האימון ועוד. בהצלחה ותרגיש טוב ת.

02/01/2006 | 00:01 | מאת: אלי קרני

תודות על הברכה איציק לתשובה על שאלתך. הטווינא פותחה בסין העתיקה כחלק מתוך הרפואה הסינית. למרות שיכולת הטיפול בטווינא נפרסת על מגוון רחב של בעיות פנימיות ואקוטיות, תפקידה העיקרי הוא טיפול בבעיות אורטופדיות (במערב היא אף כונתה לא פעם "פיזיוטרפיה סינית"). הרעיון מאחורי הטווינא הוא הנעה של דם ואנרגיה באזור הפגוע ועל כן הטיפול דינאמי וממריץ ולכן מומלץ במקרים של פציעות ספורט ואורטופדיה. כפי שציינת בשאלתך, לעיתים נלוות לטיפול תחושה נעימה של אופוריה ואפילו ריחוף. זהו בונוס נחמד, אך מטרת הטווינא היא, לפני הכל, לפתור בעיות בריאותיות. לבעיה הספציפית של היתפסות שרירי הצוואר אחרי אימון במכון כושר אין ספק שהטווינא תוכל לסייע ואני ממליץ עליה כאופציה ראשונה גם לפני השיאצו וטיפולים רבים אחרים. בנוסף הייתי ממליץ לך לבדוק עם המדריך בחדר הכושר אליו אתה משתייך האם סרגל המאמץ שלך אכן מתאים לגופך ובסוף האימון לבצע תרגילי הרפיה לשרירים. בהצלחה

מנהל פורום שיאצו וטווינה