כלייה מולטיציסטית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

03/04/2013 | 13:40 | מאת: rinat

שלום, בסקירה שנייה שבוע 22 נמצאה כלייה שמאל לא תקינה. הכלייה אובחנה כמולטיציסטית דיספלסטית. מאז עברנו אולטרסאונד מכוון נוסף שאישש את הממצא וכן את העובדה שהכלייה הימנית תקינה (אורך 30 ממ בשבוע 25). כרגע ההנחייה היא לבצע אולטרסאונד כל חודש ולוודא שהכלייה הימנינית תקינה.כמו כן בכוונתי לערוך דיקור מי שפיר. שאלתי היא-האם יש צורך בביצוע סקירה מורחבת בכל פעם שמבוצע אולטרסאונד? שמעתי מספר פעמים מן הרופאים שיש לשלול מומים נוספים בהמשך ולפי הידוע לי סקירה מכוונת לא עונה על כך. תודה

סקירה מורחבת של שבוע 22-24 כן אמורה לגלות או לשלול מומים במערכות אחרות שיכולים להתלוות למצב של כליה מולטיציסטית דיספלסטית. דיקור מי שפיר אני מבינה שאת כבר מתוכננת . אפשר לשקול גם אקו לב עובר. המשך המעקב כן מומלץ כפי שציינת. לגבי סקירה חוזרת לשלילת מוומים נוספים ולפי המידע שיש לי מהרופאים האולטראסאונדיסטים שאני עובדת איתם (שהרי איני מבצעת בעצמי את הבדקיה) הסקירה המאוחרת נותנת אינפרומציה טובה. אפשר באופן ממוקד לנסות להעריך שוב בהמשך המעקב את השלד, מערכת עיכול ופי הטבעת בבדיקות הממעקב אך הבנתי שלא תמיד זה מתאשפר טכנית

03/04/2013 | 15:58 | מאת: rinat

תודה על תשובתך. מי השפיר הומלצו על ידי גניטקאי בעיקר בשל רצוני. לדבריו, הבדיקות מכוונות בעיקר לציפ הגנטי והממצא מעלה במעט את האפשרות לתסמונות שונות. כיצד השלד, מערכת העיכול ופי הטבעת נתקשרים למום זה באופן ספציפי? תודה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים