BUN, IGA בילד בן 8

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

26/08/2016 | 19:02 | מאת: דניאלה

שלום הבן שלנו בן 8. לשמחתנו ללא בעיות רפואיות ידועות פרט לאסתמה קלה ומטופל בסימביקורט בתקופות שבהן הנשימה פחות טובה. הוא נולד אחוזון 50 במשקל ובערך מגיל 3 הוא הלך ונהיה רזה מאוד באופן יחסי. כיום הוא במשקל 22 קילו, גובה 1.31 וה BMI=12.8 אחוזון גובה 70, משקל בערך 10 ואחוזון משקל ביחס לגובה בערך 1-2. לאור הרזון, הרופאת ילדים הפנתה אותו בשנים האחרונות לבדיקות מקיפות. הבדיקות דם תקינות. נשלל צליאק. אקו לב תקין , תפקודי ריאות במאמץ תקינים, צילום חזה תקין. והגיעה למסקנה שהוא פשוט רזה וזהו. גם האבא שלו די רזה... בבדיקות שבוצעו השבוע ( אחרי שנה ) - הכל תקין ספירת דם, כימיה וכו'. עם זאת שמנו לב ל 2 ערכים ה BUN שלו בתהליך עלייה כבר כמה שנים. הנורמה לילדים mg/dl 3-18 ואצלו כעת הערך 17 בקצה העליון כשזה הלך ועלה מ 10 לפני 4 שנים, 12 לפני שנתיים, 13 לפני שנה ו 17 כעת. יצויין שהקריאטינין תקין 0.5 הנורמה 0.3-0.8 לגילו. לא בוצעה בדיקת שתן בשנתיים האחרונות. בנוסף ה IGA שלו עומד כיום על הקצה העליון - 200 כשהנורמה לגילו במאוחדת 30-200 mg/dl לפני שנתיים היה 128 ולפני שנה 160 וכעת 200. 1. האם העלייה באוראה לקצה העליון של הנורמה יכולה להעיד שמתפתחת בעיה כלייתית? 2. האם השילוב של IGA בקצה העליון של הנורמה עם אוראה במגמת עלייה יכול להעיד שחלילה מדובר ב IGA NEPHROPATHY ? יצויין שלאבא שלו ( בן 45 ) יש כבר 20 שנה אריתרוציטים בשתן עם תפקוד כלייתי תקין ואמרו לו שכרגע אין בעיה אבל זה יכול להיות מ thin basement membrane disease או מ iga nephropathy ושעם השנים זה יתבהר מה הסיבה. מה דעתך?? תודה רבה על העזרה!

בנועחות ערך קראטינין תקין עליה של אוראה מעט מעל הגבול העליון של נורמה לגיל לא יכולה להוות עדות למחלת כליה. אוראה מבטאה תהליכים רבים נוספים שאינם תלוים בכליה: צום, צריכת חלבון גבוהה מהרגיל. בכל אופן ערך כפי את מתארת אינו מדאיג. גם IGA בדם אינו סימן אבחנתי ל IGANEPHROPATHY. כדי לאבחן מחלת כליה או בלעז נפרופטיה כלשהי יש צורך בבדיקת שתן. אז זה הפרט האחרון והחשוב ביותר וגם הנגיש והפשוט ביותר שצריך להלשלים. מומלץ לבצע בדיקת שתן כללית כולל מיקרוסקופיה כשהילד בריא ורצוי בדגימה ראשונה של בוקר ובשתי הזדמנויות שונות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים