כליות מעט תקינות יחסית לגיל

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/08/2016 | 21:30 | מאת: ליטל

שלום רב, בני בן שנתיים וחודשיים עבר היום US כליות ודרכי שתן להלן התוצאות: S דרכי שתן ======================= הבדיקה תת אופטימלית טכנית עקב ריבוי גזים במעי . שתי הכליות במבנה ובצורה תקינים, בעלות פרנכימה שמורה. אורכה של כליה ימין כ 6 -ס"מ ואורכה של כליה שמאל כ- 6.1 ס "מ - מעט קטנות יחסית לגיל הנבדק . המערכת המאספת אינה מורחבת . כיס שתן כמעט ריק, לא ניתן להעריך דופנותיו מה זה אומר שהכליות מעט קטנות יחסית לגיל? לתשובתך אודה, ליטל

השאלה שהיא הכי חשובה היא מדוע בוצע אולטראסאונד כליות. כליות קטנות יחסית לגיל יכולות להיות קשורות לגודל גוף קטן, פגות או משקל לידה נמוך לגיל ההיריון. המשמעות עשויה להיות גם כליות שלא נוצרו תקין ולכן הן מכילות פחות רקמה מתפקדת דבר שעשוי להתבטא בהפרעות בתפקוד הכליתי כפי שנבדק בבדיקות דם. הגודל שצוין אינו מאד קטן לגילו של הילד אבל תמיד שווה לבדוק שוב במכון אחר ע"י בודק אחר ועם מיכשור אחר ולהיות במעקב נפרולוגי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים