שאלה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/07/2016 | 11:38 | מאת: שאלה

בגיל חמישה חודשים עברה ביתי us כליות לאחר דלקת בשתן..התוצאות הראו שיש הרחבה מינימלית באגן כליה משמאל..לאחר שלושה חודשים ביצענו שוב us כליות והתוצאות הראו שיש הרחבה קלה דו צדדית..כמו כן שתי הכליות בעלות מיקום גודל ומבנה תקינים. מה אומרות התוצאות והאם יש מקום לדאגה? מה הצעד הבא שעלינו לעשות? אציין שמאז לא סובלת מדלקות שתן בכלל

סליחה על עיכוב בתגובה המדד החשוב ביותר זה האם יש לה או אין לה זיהומים חוזרים בדרכי שתן ההרחבה שנצפית באולטראסאונד יכולה להיות ביטוי של חוסר בשלות של התפתחות מערכת הניקוז הכליתית אך גם של רפלורס- חזרת שתן משלפוחית השתן לכיוון הכליות. כם מצב אחרון זה יכול לחלוף ללא התערבות עם הזמן אך במידה ויש זיהומים חוזרים בדרכי שתן יש לזהות ממצא זה (של רפלוקס) בבדיקה שנקראת ציסטוגרפיה ולתקן אותו. אבל אם לילדה אין זיהומים בדרכי שתן וגם לא אירועים של חום ללא סיבה ואתם ערניים בגילוי זיהומים בדרכי שתן ע"י ביצוע בדיקות שתן חוזרות בזמן שיש חשד לזיהום, אין צורך בבדיקות מיותרות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים