שאלה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/05/2016 | 22:59 | מאת: אמא

ביתי בת שבעה חודשים נכון להיום. בגיל 4 חודשים לאחר חום של כמה ימים אובחנה עם דלקת בשתן. וטופלה באוגמנטין 10 ימים. לאחר כחודש עברה צילום us כליות ונמצא אגן כליה שמאלי עם הרחבה מינימלית. בבית החולים המליצו לנו על מתן אנטיביוטיקה מניעתית ובדיקת ציסטוגרפיה. מאחר וחששנו ממתן אנטיביוטיקה לתקופה ארוכה ולבדיקה חודרנית לתינוקת קבענו תור לנפרולוג ילדים מומחה להתייעצות. אציין שמאז הדלקת שהיתה ועד היום התינוקת לא סבלה ב"ה מדלקות חוזרות. בעוד כמה ימים נפגש עם המומחה. האם יש סיכון בהמתנה שלקחנו על עצמנו בלי מתן אנטיביוטיקה ועד לפגישה עם המומחה? והאם יש למומחה דרך לעזור לנו ללא הצילום שערכו בבית החולים?

הדבר שיכול לגרום לנזק זה רק זיהומים חוזרים בדרכי שתן- ובעיקר בכליה- אז לרוב יש חום שמתלווה למחלה. ערנות לגילו זיהומים בדרכי שתן על ידי ביצוע בדיקת שתן כללית ותרבית כשיש חום ללא מקור ברור או אי שקט חריג או חוסר תאבון או הקאו- זה הדבר העיקרי. אם לא היו ארועים כאלו שהעברתי בלי התיחסות לא יכול להעגרם נזק. היתי חוזרת על סונר כליות לברר מה קורה עם ההרחבה ואיך הכליות צמחו מאז הזיהום ולהערכתי יש סבירות גבוהה שאין אפילו שום הרחבה ונשאר רק לעקוב אחר זיהומים בשתן כפי שתארתי לעיל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים