ריפלוקס בדרכי השתן לבת שנתיים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/03/2016 | 12:01 | מאת: שמרית

בתי, בת שנתיים וחודשיים, אובחנה לפני כשנה עם ריפלוקס דרגה 2 בצד ימין ודרגה 3 בצד שמאל. במיפוי כליות, לא נמצאו צלקות או נזק לכליות' אבל כליה אחת תפקדה בקיבולת נמוכה יותר מהשנייה. האורולוג המטפל החליט לבצע הזרקת דפלוקס (לפני חצי שנה). אתמול בציסטוגרפיה נצפה כי אין שינוי בדרגת הריפלוקס בשני הצדדים- מה שאומר שההזרקה לא עזרה. האם במקרה כזה נעשה ניסיון נוסף לביצוע הזרקה או שישר הולכים לאופציה הניתוחית? יש לציין כי הילדה כבר נמצאת שנה עם טיפול אנטיביוטי מונע (2.5 מ"ל צפורל * פעמיים ביום). אני לא ששה להמשיך את הטיפול לאורך זמן. חוששת מההשפעה לטווח ארוך של האנטיביוטיקה. האם ישנה אפשרות להפסיק עם הטיפול האנטיביוטי ולא לבצע שום פעולה (ניתוח/ הזרקה) ופשוט להיות במעקב? תודה רבה

התשובה טמונה בזיהומים בדרכי שתן. השאלה החשובה ביותר היא האם במהלך השנה האחרונה היו או לא זיהומים חוזרים בדרכי שתן. צריך לראות את מספר הזיהומים שהיו קודם וגם להבין יד כמה התפקוד של כליה אחת נמוך יותר ושוב כמה זיהומים היו על הטיפול המונע של השנה האחרונה ואז להחליט על נהיצות המשך טיפול מונע וגם על צורך בהתערבות נוספת

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים