גלומרולונפריטיס אצל ילד בן 4 וחצי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

10/03/2016 | 21:02 | מאת: פז

שלום, בני בן 4 וחצי ולפני כחודש היה מאושפז שבוע עקב גלומרולונפריטיס. בדיעבד מסתבר שהוא היה עם 30% ספיקת כליות בתחילת המחלה. כעת בדיקות הדם תקינות אם כי יש עדיין מיקרו המטוריה בשתן. הבנתי שההמטוריה יכולה להשאר עוד הרבה זמן. למה בעצם ומתי היא אמורה להעלם בממוצע? האם המחלה עלולה לחזור בשלב מאוחר יותר? ברצוני לציין כי גם בדיקת הקומפלמנט תקינה. אודה על תשובתך, פז

ברוב המקרים אצל ילדים הגלומרולונפריטיס הינה לאחר זיהום עם סטרפטוקוק או מזהם אחר ואז ב 90% מהמקרים האבחנה נקבעת בנוסף למדדים הקליניים והמעבדתיים ע"י רמת משלים נמוכה. חלק משמעותי מההחלמה מתבטאת בחזרת התפקוד הכליתי לחץ הדם ומדדים נוספים בשתן לנורמה ותוך כחדשיים חזרת המשלים לתקין. כאמור יש 10% מהמקרים בהם המשלים נותר תקין במהלך המחלה החריפה. זה לא מונע כמובן מלעשות את האבחנה בתנאי שההחלמה של יתר המדדים מתרחשת כצפוי ובקצב המקובל והמוכר במחלה. יש חשיבות למעקב ארוך טווח כדי לוודא שהמחלה שהיתה אינה ביטוי ראשון של גלומרולנפריטיס מסוג אחר כגון IGA נפרופטיה או מחלות גנטיות (ואז חשוב למצוא בדיקת שתן במידה וקיימת שבוצעה לפני הגלומרולנפריטיס)

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים