חלבון בשתן גבוה - דחוף

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

18/10/2015 | 11:17 | מאת: נטלי

שלום, לבני נמצא בשתן חלבון גבוה ברמה של 200, כל שאר בדיקות הדם תקינות כולל תפקודי כליות. אציין שהוא לפני כחודש נטל חלבונים בחדר כושר במשך חודשיים אך חודש כבר לא לוקח. כמו כן מתאמן יחסית הרבה. גילינו זאת לאחר שהוא מתלונן על דחף לעשות שתן כל כמה דקות והרגשה כאילו בורח לו. בדיקת שתן תרבית תקינה. נשלחנו לבדיקת אורולוג והומלץ לעשות אולטראסאונד ועוד בדיקה של זרימת שתן אבל שאלתי לגבי החלבונים האם מסוכן ואיך אפשר לבדוק לטפל בנושא. אמא דואגת תודה

חשוב לבצע גם אולרטאסאודנ כליות כולל בזמן שכיס התשן מלא וגם לאחר התרוקנות משתן. לגבי החלבון בשתן מומלץ לבדוק כמותית חלבון וקראטינין ואלבומין בדגימה ראשונה של בוקר וגם באיסוף שתן של 24שעות וגם לבצע בדיקות דם לתפקודי כליה אלובמין וממליצה מאד שיגיע להערכה של נפרולוג ילדים . נתן להגיע למרפאתינו במרפאות ילדים "דנה"

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים