דלקת בשתן תינוקת בת 8.5 חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/10/2015 | 21:40 | מאת: דקלה

לילה טוב. תינוקת בת 8.5 עם חשד לרפולוקס בכליה שמאלית שאובחן בזמן ההריון ובמעקב מאז הלידה. כבר חודש וחצי עם חום שעולה ויורד ולילות עם הרבה בכי וללא שינה. עשינו מספר בדיקות שתן במהלך החודשיים האחרונים ורק אתמול התקבלה תוצאה המעידה כנראה על דלקת nitrite pos, leucocytes 500. נותנים לה אנטיביוטיקה מאתמול. האם יש צורך בבדיקות נוספות דחופות עמ לשלול פגיעה בכליות? יכול להיות שבמשך החודשיים האחרונים היתה דלקת שלא הצלחנו לאבחן?

נדיר שדלקת בדרכי שתן תימשך חדשיים ולא תאובחן ומאידך שילדה כל כך קטנה לא תגיע לבית חולים עם סימני זיהום כללים בגוף. כך שאני מאמינה שמדובר בזיהום חריף וטוב שהיא מטופלת. צריכים לצפות לתגובה חד משמעית וברורה עם ירידה של החום תוך 48 מקסימום 72 שעות וכמובן לברר מה צומח . מקוה שבדיקת השתן שתארת נשלחה מקטטר כי זאת הדרך הבטוחה ונכונה להפיק שתן שצמיחה של חידק בו מהווה עדות לזיהום אמיתי בדרכי שתן יחד עם הממצאים שתארת בשתן כללית. בכל מקרה אם החום לא יר חשוב לבצע הערכה חוזרת כולל שתן חוזר לכללית+ תרבית מקטטר + בדיקות דם לסימי דלקת בגוף או זיהום בגוף וגם תפקודי כליה וגם אולטראסאונד כליות ושלפוחית חוזר. היתי ממליצה לבצע בדיקות אלו בכל מקרה גם אם התגובה לאנטיביוטיקה משביעת רצון כדי להבין מה פשר החומים שהיו בחדשיים האחרונים. מקוה מאד שהילדה נמצאת במעקב נפרולוגי ילדים מסודר ואם לאו מוזמנת למרפאתינו - נפרולוגיה ילדים ב"דנה". ניתן יהיה לקבל תורים מוקדמים יותר ע"י יצירת קששר טלפוני ישיר עם מזכירת המרפאה לנפרולוגיה ילדים דרך המרכזיה של "דנה"

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים