ציסטוגרפיה לפני הפסקת טיפול מונע

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

30/08/2015 | 23:01 | מאת: ליאור

שלום ד"ר. הבת שלנו אובחנה בגיל שנתיים באמצעות בדיקת ציסטוגרפיה כסובלת מרפלוקס בשתן דרגה 3 לצד שמאל זאת לאחר UTI חוזרים ופיילנטרופיטיס. מאז ועד היום במשך 3 שנים הילדה מקבלת טיפול מונע באנטיביוטיקה צפוראל בהתאמת מינון למשקל. לפני כשנה ניסינו להפסיק את התרופה ולאחר כחודשיים חזרו הדלקות ולכן חזרנו לטיפול מונע. האם לפני שקילה את הפסקת הטיפול צריך לבצע ציסטוגרפיה חוזרת כדי לראות את מצב הרפלוקס?

לפני הפסקת טיפול מונע צריך לוודא שהרגלי ההתרוקנות משתן ומצואה תקינים: שהיא לא מתאפקת ואין דליפת שתן בתחתונים ושאין עצירות. גם אולטראסאונד כליות ושלפוחית ייועיל בענין. יתכן שהרפלוקס חלף ובעצם הנטיה האישית שלה היא לפתח זיהומים בדרכי שתן. חשוב לדון על הכל בנוכחות הילדה בדיקתה וגם עם אולרטאסאודנ כמפורט עדכני לפני שמחליטים להפסיק אנטיביוטיקה ובהתאם למהלך להחליט אם אכן מוצדק לבצע ציסטוגרפיה חוזרת שיתכן ולא תדגים כבר כלום

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים