כליית פרסה באגן הקטן והתעסקות בספורט

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/08/2015 | 22:23 | מאת: הדס ארזי

שלום רב! בני בן 10.5 רוצה להתחיל לשחק שלש פעמים בשבוע בליגת כדורגל. אנו חיים בשלום עם מבנה הכליות ( התגלה בסקירת מערכות) והיינו במעקב כל 3 שנים של אולטרסאונד ונפרולוג ילדים. האם ניתן לעסוק בספורט ללא חשש?

אין בעיה לעסוק בפעילות גופנית ואפילו מומלץ בוודאי על פני בילוי שעות ארוכות מול מסך מחשב או טלויזיה. חשוב רק לזכור שכלית פרסה בתוקף מיקומה הנמוך יותר בבטן פגיעה יותר לחבלות לכן מומלץ להימנע ממצבים כאלו עד כמה שניתן. לדוגמא- להעדיף לא להיות שוער בכדורגל אלא תפקידים אחרים במשחק

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים