תינוק עם כלייה אחת.בדיקות שתן ולחץ דם לא תקינים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/10/2014 | 12:43 | מאת: איתי ב

שלום רב, תינוק בן 11 חודשים,נולד עם כלייה אחת מולטיציסטית דיספלסטית 0% תפקוד ואחת שמתפקדת ב100%. היה חום 38.6 לפני 5 ימים,מאז אין חום. ברקע צומחות שיניים. הילד חסר שקט בלילה וביום פחות תאבון מבעבר. נעשו אתמול בדיקת לחץ דם שיגרתית ובדיקת שתן בעקבות החום וחוסר השקט. בדיקת לחץ דם נעשתה על הזרוע בזמן שינה על ידי אחות בכללית פעמיים והתוצאות: 131/76 עם דופק 106 130/73 עם דופק 100. בתוצאה שהתקבלה היום מבדיקת השתן הכללית: Nutrite-u strip יצא חיובי כל השאר תקין. תרבית עוד לא מוכנה. הנפרולוג בחו"ל ואין נפרולוג ילדים זמין בכללית. מה כדאי לעשות?

לחצי הדם גבוהים למדדי לילד בגיל 11 חדשים. יתכן ושרוולית המדידה היתה קטנה מדי בכל מקרה זה מחייב מדידה חוזרת בהקדם של לחץ הדם. תמיד צריך להתיעץ עם רופא הילדים המטפל ובמקרה שאינו בהשג יד לגשת למוקד או מיון ילדים למדידה חוזרת של לחץ דם והערכה חוזרת של הילד

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים