דלקת בדרכי השתן ?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/10/2014 | 11:06 | מאת: אנונימית

שלום רב, ביתי בת 3 ו- 4 חודשים, לפני כיומיים הבחנתי בדם בצורה ברורה בשתן. יש לציין שהדם מגיע מיד בסיום השתן ונראה בבירור על הנייר טואלט בעת הניגוב. בבדיקת שתן סטיק שבוצעה לה במרפאת מלר"מ נמצא כי יש דם בשתן וכן חלבונים והימצאות של דלקת. הילדה קיבלה אנטיביוטיקת צפוויט ל- 10 ימים. יום אחרי קבלת האנטיביוטיקה הלכנו לרופאת המפשחה שביצעה שוב שתן בסטיק. לא היה דם גלוי אך היה דם סמוי כ- ++. לעומת זאת הרופאה לא ראתה חלבונים בבדיקה. שאלתי היא- האם בגיל זה דלקת בשתן יכולה להתאפיין בתסמינים אלו בלבד (דם גלוי + תכיפות במתן שתן) פרט לכך הילדה מתנהגת רגיל לחלוטין. שאלה נוספת - איך ייתכן שהחלבונים נראו בסטיק אך יום אחרי נעלמו, מה יכול לגרום להימצאותם? האם המלצתך לבצע בדיקות נוספות כמו US או להמשיך עם המלצת הרופאה ולבצע בדיקת שתן נוספת יומיים לאחר סיום האנטיביוטיקה. לתשובתך אודה.

אבחנת זיהום בדרכי שתן לא מתבססת על חלבון בשתן אלא תאי דלקת=לויקוציטים וצמיחת חידק בתרבית התשן. לעיתים יכול להיות דם בשתן. אם הכל שייך לזיהום בדכי שתן אז הכל חייב לחלוף אחרי הטיפול המתאים. אם יש עדיין דם בשתן חשוב לראות באיזה כמות וגם לברר אם יש או אין סימני גירוי באזור הפות או תולעים שיכולות לגרום לגירוי ניכר באזור- הילד מרגיש את אי הנוחות וגם מוטרד עם גרוד תכוף- ורצוי לחזור פעם שלישית על בדיקת התשן במיוחד שהילדה מרגישה טוב כפי שאת מתארת. מומלץ מאד אולרטאסאונד כליות ושלפוחית וגם לבדוק סידן בשתן ולקבל יעוץ של נפרולוג ילדים

19/10/2014 | 15:28 | מאת: אנונימית

תודה ד"ר על תגובתך המהירה, במידה ולאחר הטיפול האנטיביוטי נעלם הדם בשתן בכל מקרה היית ממליצה על US והבדיקות הנוספות שהמלצת?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים