נפרוטיק סינדרום

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

11/11/2012 | 12:46 | מאת: נחום

בני בן 15 סבל מנפרוטיק סינדום מגיל 5 עד גיל 11 בצורה קשה עכשיו יש הפסקה האם אחרי 4 שנים נפרוטיק סינדרום יכול לחזור ?

הסיכוי שהתסמונת הנפרוטית תחזור נמוך יותר ככל שמתרחקים מתקופת החזרות התכופות וככל הילד מתבגר. ידוע כי לפחות 70% ישארו ללא חזרות מעבר לגיל ההתבגרות - ז"א במהלך חייהם הבוגרים. עדיין מומלץ לבדוק שתן במידה ויש רושם של בצקות סביב העינייים או נראה שיש עליה מהירה במשקל במיוחד סביב מחלות חום או זיהומים ויראליים ובכלל פעם במספר חדשים-חצי שנה למשך עוד שנה-שנתיים

19/11/2015 | 13:22 | מאת: יסמין

שלום ד"ר קלפר. שמי יסמין,בני חלה בניפרוטיק בגיל 3 שנים וטופל בהצלחה ע"י סטרואידים. הפרשי הזמן בין ההתקפים בגילאים 3-11 היו בערך שנתיים. בין הגילאים 11-13 יש הפוגה של חודשיים בין סיום טיפול להתקף נוסף. אני מאוד חוששת וחרדה אשמח לקבל את תגובתך ו/או המלצתך בנושא. בברכה

17/12/2015 | 00:23 | מאת: אילנית לאמי

בני בן 12חולה מגיל שנתיים וחצי ואין שום הפוגה כל הזמן מאושפז והסטרואידים והציקלוספוריו והסלספט כלום לא עוזר לו כרגע כבר שבוע מאושפז ולא נותן שתן בכמות טובה אז לא משתחרר אשמח שיתקשרו אליי וקצת לעודד ולתמוך מאד מאד קשה לי

הסיכוי יורד ככל שמתרחקים מהמחלה החריפה וככל שהילד מתבגר

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים