כלייה מולטיציסטית מתפקדת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/04/2014 | 15:52 | מאת: שאלה

שלום רב נכון לכרגע אני בשבוע ה20 להריון בסקירה מוקדמת נמצאו ציסטות סביב כלייה אחת כל השאר תקין היום לאחר מעקב הכל עדיין תקין והכלייה עם הציסטות מתפקדת היא גם גדולה בשני מלימטר ממה שהיא אמורה להיות.. רציתי לשאול אם ילד שנולד עם כלייה מולטיציסטית אחת בלי בעיות נוספות יתפקד ללא בעייה בהמשך חייו או שיכול להיות שבחייו הבוגרים הכלייה המולטיציסטית תדבחק ותשפיע גם על הכלייה השנייה?? תודה רבה

חשוב שתקבלו יעוץ מסודר של נפרולוג ילדים לגבי ההבטים קצרי הטווח וגם ארוכי הטווח. וגם בהקשר לממצאים הרלוונטיים בעובר שלך. באופן כללי ניתן לומר שאם האבחנה אכן כליה מולטיציסטית דיספלסטית והכליה השניה תקינה לחלוטין הרי שהיא יכולה לספק תפקוד כליתי מספק עבור הגוף לשנים רבות מאד. אבל כאמור את הממצאים צריך לדון בהקשר הנתון בכל מקרה ומקרה מה עוד שמדובר בשלב מוקדם ואני מבינה שאהבחנה של כליה מולטיציסטית דיספלסטית בצד אחד עדיין בגדר חשד

08/04/2014 | 10:19 | מאת: מודאגת

מה זאת אומרת חשד? האם יש מצב שזו אינה כלייה מולטיציסטית? ורק אגני כלייה מורחבים? תודה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים