כליה אחת - איך מתמודדים עם תגלית כזו אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/12/2012 | 22:51 | מאת: עדי

הבן שלי אחרי תיקון של האורטה, צינתור, אסטמה בעקבות חנק וברונכוסקופיה. לאחרונה בשל מתן שתן מרובה גם גילינו באולטראסאונד כליות כי יש לו רק כליה אחת (לא ראו בבדיקות בהריון, הוא תאום ולכן הומלץ לי לבדוק גם את אחיו) כל ההיסטוריה הרפואית שלו צימצמה לו את האפשרויות לחוגי ספורט ולכן רשמתי אותו לחוג ג'וד. אני עדיין לא יודעת איך להגיד לו שהוא חייב להפסיק (עדכנתי את המאמן שמונע ממנו תרגילים שעשויים לסכן אותו) אני מנסה לחשוב לאיזה חוג ניתן לרשום אותו במקום?כמובן שישלב פעילות גופנית מה שמומלץ ע"י הקרדיולוג. כמות האיסורים שקיבלתי מהנפרולוג בעצם אומרת "תקשרי את הילד כל היום שלא יעשה כלום", הוא ילד פעלתן ודינמי. האם יש איזשהוא מגן או משהו אחר שניתן לעשות על מנת לא לעצור לו את החיים?

סה"כ יש קרוב ל 1 מ 1000-1300 אנשים עם כליה אחת. ובהחלט מומלץ שיעשו פעילות גופנית כדי שישמרו על כושר לב-ראה ובריאות מערכת לב כלי דם לכל החיים. הפגיעות המוגברת של כליה בודדת קשורהלהיותה גדולה מכליה בגודל רגיל בשל הפיצוי שהיא מבצעת מבחינה תפקודית, לכן מומלץ דווקא לשלב את הילד בפעילויות אינן מסוג קרב מגע או קראטה או ג'ודו בהן הסיכוי לפגיעה ישירה בטנית גבוה יותר.גם רכיבה על סוסים בשל סיכון הנפילה מגובה מעט יותר מסוכנת. כן אפשר לעסוק בשחיה, כד עיסוק בכדורסל, כדורגל (פחות מומלץ להיות דווקא שוער)וכל סוגי הספורט האחרים. עוכיחה כיבודה שנעשתה לפני מספר שנים במכון וינגייט דווקא הראתה שמרבית הפגיעות בכליה בודדת הינן כשהפעילות אינה במסגרת מובנית ומסודרת. כלומר עצם העיסוק בפעילות גופנית תחת השגחה עם מדריך שמבין את הסכנות ומשגיח היא סה"כ בטוחה. עדיים לדעתי פעילות מסוג IMPACT SPORT כפי שציינתי לעיל פחות מומלצת בכל מקרה.

09/10/2014 | 02:27 | מאת: אניה

שלום, לאחר סקירת מערכות ראשונה התגלה בעוברי כי ישנה כליה אחת ונראה לרופא שהיא בעלת 2 מערכות איסוף. האם זה מסוכן, האם זה יתרון/חיסרון? איך זה אמור להשפיע על חייו? תודה מראש.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים