הידרונפרוזיס

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

05/03/2014 | 16:06 | מאת: בת שבע

שלום רב, לאחר שבהריון נצפתה בעיה בכליה הימנית לעוברית- כליה מורחבת, לאחר הלידה בוצע אולטרסאונד שבו ראו הרחבה דיפוזית של כל הגביעים, אגן כליה פתוח אך לא מורחב. פרנכימה תקינה.כליה שמאל תקינה לגמרי. שלפוחית השתן מלאה ותקינה.לא ראו חסימה ואמרו שקרוב לוודאי זה ריפלוקס בדרגה גבוהה, ביצענו ציסטוגרפיה שלמרבה ההפתעה יצא תקין לחלוטין. יש לנו המשך בירור עם נפרולוג. האם הבעיה יכולה להיעלם מעצמה? ולא ימצאו כלום? ומה זה יכול להיות אם לא ריפלוקס? אודה על התשובה

בהחלט בעיה יכולה להעלם מעצמה כי לעיתים קרובות מדובר בחסור בשלות של תנועתיות האורטרים(שופכניO) שמסתדרת עם הגיל ואז כל ההרחבות חולפות. תמשיכו מעקב נפרולוג ילדים וגם מעקב שתן לאחר זיהומים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים